1. Reminder: Please use our affiliate links for holiday shopping!

Sigma 30mm f/2.8 ART Died on me

Discussion in 'Open Discussion' started by metalmania, Jun 24, 2016.

  1. metalmania

    metalmania TalkEmount Regular

    122
    Dec 3, 2014
    USA
    Well, I loved this lens so much. At one point I sold it, later I bought another back from Sigma outlet. It's perfect on an A7. Ironically the new lens (refurbished, 90 days warranty) died after 5 months without frequent use. The symptom is the camera will not recognize the lens, showing "F--" on the LCD, MF only, but no way to MF on this ART lens. So funny and frustrating at the same time! I tried it on other camera bodies, they all had the same problem.

    $170 wasted. But I still love my Sigma 35 ART, Sigma 50 ART and Sigma 85 adapted on my A7 series. I just hope they don't die at all.
     
  2. izTheViz

    izTheViz TalkEmount Top Veteran

    537
    May 10, 2013
    Paris
    Yannis Marigo
    Strange. Did you try to clean up the connectors ?
     
    • Agree Agree x 2
  3. WNG

    WNG TalkEmount All-Pro

    Aug 12, 2014
    Arrid Zone-A, USA
    Will
    Since it's out of warranty anyway, try opening it up at the mount to see if there's a cold solder joint at the contacts, or a loose ribbon cable.
     
  4. NickCyprus

    NickCyprus Super Moderator

    Oct 11, 2012
    Cyprus
    Nick
    Sounds like an issue with the contacts indeed...hope you get it resolved
     
  5. metalmania

    metalmania TalkEmount Regular

    122
    Dec 3, 2014
    USA
    . Thanks guys! I tried cleaning the contacts and made sure nothing is loose. Still not working. I gave up.

    Sent from my GT-N5110 using Tapatalk